Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pannbiff

Pannbiff

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. løk
  • 1 ts smør eller olje
  • 3 stk. kokt potet
  • 1 dl matfløte
  • 2 stk. egg
  • 2 dl griljermel eller strøbrød
  • 1 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 ss soyasaus
  • 400 g kjøttdeig
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss margarin til steking

Sjysaus:

  • 4 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ts maisenna
  • 1 ss vann

Agurksalat:

  • 2 stk. agurk
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker
  • 2 ss vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig pannebiff med svensk opphav er et knallgodt alternativ til våre norske kjøttkaker. Pannebiff blir tradisjonelt servert med agurksalat, poteter og sjysaus. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. løk
  • 1 ts smør eller olje
  • 3 stk. kokt potet
  • 1 dl matfløte
  • 2 stk. egg
  • 2 dl griljermel eller strøbrød
  • 1 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 ss soyasaus
  • 400 g kjøttdeig
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss margarin til steking

Sjysaus:

  • 4 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ts maisenna
  • 1 ss vann

Agurksalat:

  • 2 stk. agurk
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 2 ss sukker
  • 2 ss vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Skal du steke pannbiff til mange kan du brune dem i pannen først og steke dem ferdig i stekeovnen.

Server pannbiffene med kokte poteter, agurksalat, sjysaus og tyttebærsyltetøy.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB12 26.04.2025 20:29:20 handleliste stengt