Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pannekaketårn med blodappelsinkrem

Pannekaketårn med blodappelsinkrem

Ingredienser

10  porsjoner
  • 450 g hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 6 stk. egg
  • 1 l melk
  • 100 g smør
  • 3 ss nøytral olje til steking

Kandiserte appelsinskiver og appelsinsirup:

  • 1 stk. blodappelsin
  • 2 dl sukker
  • 4 dl vann

Blodappelsinkrem:

  • saften av ca. 6 stk. blodappelsin (4 dl) og revet skall fra halvparten
  • 1 stk. vaniljestang eller 2ts vaniljesukker
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 2 ss maisenna
  • 3 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 640 kcal
Fett 30 g
Protein 18 g
Karbohydrater 70 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røde appelsiner er utrolig dekorative, og gir både nydelig syre og deilig aroma til dette pannekaketårnet. Om du ikke finner røde appelsiner i butikken, kan du selvsagt bruke vanlige appelsiner.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • 450 g hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 6 stk. egg
  • 1 l melk
  • 100 g smør
  • 3 ss nøytral olje til steking

Kandiserte appelsinskiver og appelsinsirup:

  • 1 stk. blodappelsin
  • 2 dl sukker
  • 4 dl vann

Blodappelsinkrem:

  • saften av ca. 6 stk. blodappelsin (4 dl) og revet skall fra halvparten
  • 1 stk. vaniljestang eller 2ts vaniljesukker
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 2 ss maisenna
  • 3 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 640 kcal
Fett 30 g
Protein 18 g
Karbohydrater 70 g

Slik gjør du

  1. Visp alle ingrediensene til pannekakerøre sammen til en glatt og jevn røre. La røren stå og svelle i en halv time før steking
  2. Vask appelsinene godt.  Riv skallet fint på et rivjern og press dem, mål opp 4 dl saft. Ha skall og saft i en liten kasserolle sammen med delt vaniljestang (skrap ut frøene), egg, eggeplommer, sukker og maisenna. Visp alt godt sammen og bring til kokepunktet under stadig visping, til det tykner. Hell kremen over i en bolle og avkjøl helt, gjerne i kaldt vannbad. Dekk bollen med plastfolie og sett kaldt.
  3. Stek pannekaker på middels varme i en stor stekepanne. Bruk litt olje i pannen om nødvendig. Legg pannekakene på en tallerken etter hvert som de blir ferdige. (røren holder til 20-22 store pannekaker). Avkjøl helt.
  4. Gjør ferdig kremen: stivpisk fløte, visp opp appelsinkremen og vend de to kremene sammen.  
  5. Legg en pannekake på et serveringsfat og smør den med et tynt lag krem. Legg på en ny pannekake og fortsett med krem og pannekake til du har et tårn. Avslutt med en pannekake. Sett kaldt frem til servering. 
  6. Lag kandiserte appelsinskiver og appelsinsirup: Vask appelsinen grundig. Skjær den i tynne skiver og legg skivene i en kjele med vann og kok opp. Hell av vannet og gjenta fem ganger. Kok opp på nytt og tilsett sukker. La appelsinskivene koke i sukkerlaken på lav varme i 1-1 ½ time, til den hvite hinnen begynner å bli blank og nærmest gjennomsiktig. Ta appelsinskivene opp av laken og legg dem på et bakepapir.
  7. Kok opp laken på ny og la den koke til den har sirupskonsistens. Avkjøl.

Pynt pannekaketårnet med appelsinskiver og hell litt av sirupen over tårnet ved servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB14 09.11.2024 02:32:20