Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vafler jpg

Pappas beste vafler

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g smør
  • 5 stk. egg
  • 1 dl sukker
  • 3 dl lettrømme
  • 5 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt kardemomme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 497 kcal
Fett 26 g
Protein 17 g
Karbohydrater 47 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (18)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Litt lettrømme i en vaffelrøre setter ekstra god smak. Alternativt kan man også bruke en liten isrest fra fryseren eller litt fløte som man skulle ha brukt opp.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g smør
  • 5 stk. egg
  • 1 dl sukker
  • 3 dl lettrømme
  • 5 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt kardemomme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 497 kcal
Fett 26 g
Protein 17 g
Karbohydrater 47 g

Slik gjør du

  1. Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en foodprosessor. La vaffelrøren (helst) svelle i 15 minutter. Er den for tykk, rør i 1/2 dl kaldt vann. Synes du røren for tynn er det bare å tilsette litt mer mel. 
  2. Stek vaflene i vaffeljern.

Server varme vafler med rømme og syltetøy.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 23.11.2024 02:18:52