Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Pasta carbonara

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g fersk spagetti
  • 200 g bacon , guanciale eller pancetta
  • 4 stk. egg
  • ca. 2 ss finrevet pecorino eller parmesan
  • 2 ss hakket frisk timian , eller andre urter
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • ca. 0,25 ss salt per liter vann
  • 4 stk. eggeplomme til servering (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (26)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pasta carbonara er en italiensk klassiker, og en favoritt-pasta for mange nordmenn. I klassisk carbonara brukes guanciale - speket svinekjake og pecorino-ost, men vi jukser ofte og lager den med bacon og parmesan.  Husk å salte pastavannet!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g fersk spagetti
  • 200 g bacon , guanciale eller pancetta
  • 4 stk. egg
  • ca. 2 ss finrevet pecorino eller parmesan
  • 2 ss hakket frisk timian , eller andre urter
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • ca. 0,25 ss salt per liter vann
  • 4 stk. eggeplomme til servering (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
pasta carbonara trinnbilder

I en original pasta carbonara er det ikke fløte, kun egg og ost. Ved å bruke litt av kokevannet, som inneholder stivelse fra pastaen, blir dette en fløyelsmyk, silkeglatt saus som skal henge godt på pastaen. Tradisjonelt brukes guanciale (speket svinekjake) eller pancetta (urøkt italiensk bacon), men utenfor Italia blir det gjerne erstattet med bacon.

pasta carbonara trinnbilder
pasta carbonara trinnbilder

Fordel spagettien i dype varme tallerkener og høvle over litt mer ost ved servering. For å være ekstra råflott, kan du servere spagettien med en ekstra eggeplomme på toppen. La eggeplommen være i litt av skallet, og vipp den ut på spagettien før du begynner å spise.

Du kan enkelt lage pastaen selv.

Pasta Carbonara

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Det beste vi spiste i sommer

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

  • MERETHE

    Hei! Var det bare meg som tolket video og tekst forskjellig? 4. Ta vare på litt av kokevannet i en kopp (ca. 2 dl til 4 porsjoner) og visp det inn i eggeblandingen. Jeg tok ut litt av vannet til spagettien når det var kokt, å helt i eggeblandingen. Så tok jeg spagettien oppi panna med bacon, å tok i eggeblandingen med kokevannet. Ble hvertfall mislykket 🥺 kanskje formulere anderledes i oppskriften? Så videoen idag hvor du spedde på med vannet etterpå. Kanskje skrive noe om ca temp? Håper på å få det til neste gang 🤞😊

  • Estrella

    Veldig god oppskrift og har laget flere ganger, men ha måttet brukt litt mindre enn det står fordi det blir fort veldig mye mat til en middag😅 ble mye gode rester da:)

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 25.03.2025 05:12:58 handleliste stengt