Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pasta Carbonara med pinnekjøtt

Pasta carbonara med pinnekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g rester av ferdigdampet pinnekjøtt
  • 250 g linguine pasta , eller annen pasta
  • 6 stk. frisk sjampinjong
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 ss smør eller nøytral olje
  • 4 stk. egg
  • 2 dl matfløte eller kremfløte
  • 2 ss revet parmesan (kan sløyfes)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 4 stk. eggeplomme til servering (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Alle elsker pasta! Og er du heldig å ha rester av pinnekjøtt, kan du lage en variant av klassikeren Pasta carbonara. Denne med kremfløte..;)

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g rester av ferdigdampet pinnekjøtt
  • 250 g linguine pasta , eller annen pasta
  • 6 stk. frisk sjampinjong
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 ss smør eller nøytral olje
  • 4 stk. egg
  • 2 dl matfløte eller kremfløte
  • 2 ss revet parmesan (kan sløyfes)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 4 stk. eggeplomme til servering (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hvis pastaen blir litt klissete kan du enkelt løse dette «problemet» ved å tilsette et par spiseskjeer av pastavannet.

Pynt eventuelt med litt friske urter. 

Du kan enkelt lage pastaen selv.

Pasta Carbonara med pinnekjøtt

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Camilla Hetland

    Elsker pinnekjøtt og elsker carbonara, men komboen her var ingen høydare. Bra initiativ for å bruke opp rester i det minste.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 05.04.2025 20:26:03 handleliste stengt