Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pastasalat med spekeskinke

Pastasalat med spekeskinke og chevre

Ingredienser

4  porsjoner
  • 200 g pasta
  • 2 stk. kokte rødbete
  • 180 g chevre (hvit geitost)
  • 0,5 pk feldsalat (á 65 g)
  • 150 g spekeskinke
  • 4 ss ristede pinjekjerner
  • 0,25 ts pepper

Urteolje:

  • 4 stilker basilikum eller bladpersille
  • 1 dl olivenolje
  • 0,25 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 662 kcal
Fett 47 g
Protein 26 g
Karbohydrater 32 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig pastasalat med smakfulle rødbeter, chévre og spekeskinke - perfekt middag i sommervarmen eller som en rett på tapasbordet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 200 g pasta
  • 2 stk. kokte rødbete
  • 180 g chevre (hvit geitost)
  • 0,5 pk feldsalat (á 65 g)
  • 150 g spekeskinke
  • 4 ss ristede pinjekjerner
  • 0,25 ts pepper

Urteolje:

  • 4 stilker basilikum eller bladpersille
  • 1 dl olivenolje
  • 0,25 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 662 kcal
Fett 47 g
Protein 26 g
Karbohydrater 32 g

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann.
  2. Lag urteolje. Kjør sammen urter og olje med en stavmikser.
  3. Hell av pastavannet, og skyll pastaen raskt i kaldt vann. La det renne av og bland pastaen med urteoljen. Anrett på et stort fat.
  4. Kutt opp rødbeter i store biter og legg dem utover fatet med pasta. 
  5. Bryt chevre i mindre biter og legg det utover fatet. Legg også på spekeskinke og feltsalat.
  6. Rist pinjekjerner i en tørr panne til de får litt farge. Dryss dem over salaten.

Pastasalat med spekeskinke

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Episode 22 - Salater du får dilla på

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 22.12.2024 17:19:47