Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pavlova med appelsinmarmelade og sjokolade

Pavlova med appelsin og sjokolade

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik

Du trenger:

  • 2 dl appelsinmarmelade , gjerne hjemmelaget
  • 3 dl kremfløte
  • 40 g revet mørk sjokolade, 70% kakao
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 493 kcal
Fett 22 g
Protein 4 g
Karbohydrater 70 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pavlova er kjempegodt året rundt! Her er en du kan nyte til påske med deilig appelsinmarmelade, pisket krem og mørk sjokolade. En dessert skapt til å deles! Appelsinene er nå på sitt beste, så lag gjerne appelsinmarmeladen selv. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik

Du trenger:

  • 2 dl appelsinmarmelade , gjerne hjemmelaget
  • 3 dl kremfløte
  • 40 g revet mørk sjokolade, 70% kakao
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 493 kcal
Fett 22 g
Protein 4 g
Karbohydrater 70 g

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.

  1. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

  1. Sikt maisenna og ha hvitvinseddik i marengsen, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
  2. Legg et ark bakepapir på et stekebrett. Fordel blandingen slik at du får seks små marengskaker.
  3. Stek kakene i ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnene er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnene stå i stekeovnen til de er avkjølte, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
  4. Kok en deilig, hjemmelaget appelsinmarmelade, eller bruk en ferdig fra butikken.
  5. Pisk kremfløte til den er stiv.
  6. Legg marengskakene på et stort fat, ha på krem og appelsinmarmelade. Riv over litt sjokolade, og pynt gjerne med noen friske mynteblader om du har, før du serverer den deilige desserten.

 

Du kan også anrette pavlovaene som små porsjonsdesserter. Legg kakene på tallerkener, topp med krem og marmelade. Riv over litt sjokolade og server.

Er du ekstra glad i Pavlova frister det kanskje med en lakrispavlova eller en sjokoladepavlova, om du ikke ønsker å gå for klassisk pavlova med vaniljekrem og bær

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Perfekt Pavlova

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 26.12.2024 10:51:36