Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pavlova med appelsin

Pavlova med appelsin

Ingredienser

porsjoner

Eggekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Marengsbunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

Til servering:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 stk. appelsin
  • 1 neve frisk mynte
  • 1 ss revet sjokolade
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 321 kcal
Fett 14 g
Protein 6 g
Karbohydrater 42 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sprø og seig pavlova med fløyelsmyk eggekrem og frisk appelsin! Perfekt å lage til påsken eller når du har lyst på en fresh og god kake. Nam!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Eggekrem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 3 stk. gelatinplater

Marengsbunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

Til servering:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 stk. appelsin
  • 1 neve frisk mynte
  • 1 ss revet sjokolade
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 321 kcal
Fett 14 g
Protein 6 g
Karbohydrater 42 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

Pavlova 3a
Pavlova 3c

Vi har så klart også oppskriften på klassisk pavlova med vaniljekrem og bær. Eller kanskje du har lyst på en variant med smash eller påskegodt

Pavlova med appelsin

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 24.11.2024 15:44:18