Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pepperbiff alternativ 2

Pepperbiff

Ingredienser

porsjoner

Peppersaus:

  • 2 ss smør
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ts grønne pepperkorn
  • 1 ts rosépepper
  • 3 dl oksekraft eller buljong
  • 3 dl kremfløte
  • 0,25 ts salt

Stekte tomater:

  • 1 ss smør til steking
  • 1 pk rød cherrytomat
  • 1 pk gul cherrytomat
  • 4 stilker frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 669 kcal
Fett 50 g
Protein 48 g
Karbohydrater 6 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ytrefilet av storfe er mørt og smakfullt kjøtt som er perfekt til biff. Den klassiske pepperbiffen var særlig populær på 80-tallet, men smaker like fantastisk godt i dag med den kremete, hotte sausen!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Peppersaus:

  • 2 ss smør
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ts grønne pepperkorn
  • 1 ts rosépepper
  • 3 dl oksekraft eller buljong
  • 3 dl kremfløte
  • 0,25 ts salt

Stekte tomater:

  • 1 ss smør til steking
  • 1 pk rød cherrytomat
  • 1 pk gul cherrytomat
  • 4 stilker frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 669 kcal
Fett 50 g
Protein 48 g
Karbohydrater 6 g

Slik gjør du

For best resultat, legg kjøttet i romtemperatur i minimum 30 minutter før du skal bruke det.
  1. Lag peppersaus først. Knus rosè- og grønnpepper i en morter eller legg dem i en pose og bank litt på posen. Smelt smør i en liten kjele og fres løk i smøret til den er gyllen, ha i knuste pepperkorn og fres et par minutter til.
  2. Hell i kraft eller buljong, og fløte. Kok opp og la sausen koke til den tykner litt. Du kan jevne den med litt maizenna blandet med vann dersom du ikke syns den er tykk nok.
  3. Smak til med salt, eventuelt litt mer pepper om du ikke syns den er sterk nok. Tilsett noen dråper sukkerkulør om du ønsker en mørkere farge på sausen din. Tilsett litt mer kraft eller fløte om sausen er for tykk.

  1. Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem i en varm stekepanne med smør, til kjøttsaften pipler ut på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek videre til det pipler ut rosa kjøttsaft på den andre siden. Biffene er nå medium stekt. 
Grill gjerne biffene istedet. Pensle biffene med olje og krydre med salt og pepper. Grill de på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side
  1. Legg biffene til hviling, og fres raskt cherrytomater i 1-2 minutt i den varme pannen. Ha i frisk timian, og eventuelt krydre med litt salt og pepper. 

Server biffene med stekte cherrytomater og peppersaus. Dryss gjerne over friske urter til pynt. Til pepperbiffen smaker det også godt med ovnsstekte potetbåter eller hasselbackpoteter

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 21.12.2024 16:08:23