Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pepperkake med blåmuggost

Pepperkake med blåmuggost

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. pepperkake
  • 1 pk blåmuggost
  • 8 ts fikensyltetøy eller annet syltetøy du liker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 222 kcal
Fett 15 g
Protein 7 g
Karbohydrater 13 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelagde pepperkaker eller butikkbakte, spiller ingen rolle. Har du pepperkaker kan du toppe dem med blåmuggost og fikensyltetøy - perfekt kveldskos i førjulstiden eller som enkel juletapas når du får gjester på julebesøk. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. pepperkake
  • 1 pk blåmuggost
  • 8 ts fikensyltetøy eller annet syltetøy du liker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 222 kcal
Fett 15 g
Protein 7 g
Karbohydrater 13 g

Slik gjør du

  1. Skjær blåmuggost i tynne skiver og legg en skive på hver pepperkake.
  2. Topp med fikensyltetøy. Pynt eventuelt med frisk timian og server.
Bytt gjerne ut fikensyltetøyet med noe annet godt du liker. Solbær eller aprikos smaker også godt til blåmuggost.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Julebord med venninnegjengen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 17:49:35