1. Legg risnudler i bløt i kald vann, ca. 1 time.
Resltatet blir best om nudlene blir lagt i kaldt vann. Har du dårlig tid kan du koke nudlene i et par minutter og sile av vannet på dem istedenfor, men de kan lett bli klissete og overstekte når du steker dem i panna.
2. Lag dressing. Bland sammen sukker, tamarindvann, limesaft, riseddik, fiskesaus, chilipulver og eventuelt sriracha om du ønsker en litt sterkere rett.
Tamarind fås kjøpt i butikker med et godt utvalg av asiatiske matvarer. Det selges oftest i blokker. Skjær av en liten bit og løs den opp i litt vann, da får du tamarindvann til dressingen. Blokken holder seg lenge i kjøleskapet. Alternativt kan du bruke tamarindpaste som blandes ut med litt vann.
3. Lag eggepannekaker. Knekk egg i en bolle, krydre med salt og pepper. Visp eggene lett sammen med en gaffel. Ha litt olje i en varm stekepanne, og stek to tynne eggepannekaker. Sett pannekakene til side.
4. Sil av vannet på nudlene, og tørk dem godt.
5. Surr hvitløk og sjalottløk i en stor stekepanne eller en wok med olje til løken er blank. Ha i biter av kylling og fres til de har fått en gyllen farge, og er nesten gjennomstekt.
6. Tilsett nudler og stek blandingen et par minutter. Hell over dressingen, rør godt og kok til nudlene er så vidt møre.
7. Trekk stekepannen av platen og vend inn vårløk og bønnespirer. Fyll eggepannekakene med stekte nudler og brett dem sammen.
Anrett eggepannekake fylt med phat thai på en tallerken med vårløk, grovhakkede peanøtter, bønnespirer, chiliflakes, lime og frisk koriander.