Hopp til hovedinnhold
matprat logo
GRILLSPYD MED KJØTTBOLLER OG PINNEBRØD

Pinnebrød med kjøttboller

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 pk gjær
  • 1,75 dl romtemperert vann
  • 24 stk. kjøttboller
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 937 kcal
Fett 13 g
Protein 40 g
Karbohydrater 147 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brød og sirkus? Litt sirkus kanskje, men mest brød og kjøttboller. Herlig sjonglering på grillen!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 pk gjær
  • 1,75 dl romtemperert vann
  • 24 stk. kjøttboller
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 937 kcal
Fett 13 g
Protein 40 g
Karbohydrater 147 g

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene i bakebollen, men hold igjen 1 dl vann til senere i elteprosessen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsetter du resten av vannet. Elt til deigen er glatt, smidig og slipper kanten av bollen.
  2. Dekk til bakebollen, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1,5 time.
  3. Del deigen i 16 like store emner og trill dem til runde kuler. La hvile i 20–30 minutter under et klede. 
  4. Fordel kjøttboller på spyd med godt mellomrom mellom. Rull ut deigpølser på melet bakebord og tvinn deigen rundt grillspydet mellom kjøttbollene. Pensle med olje og dryss over urter.
  5. Grill spydene på indirekte varme til de er gylne og gjennomstekte. Snu flere ganger underveis. 
    Har du dårlig tid kan du skjære ferdig pizzadeig i strimler og bruke det istedenfor.

    Oppskriften er fra Opplysningskontoret for brød og korn

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 22.11.2024 00:15:49