Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pinnebrød med sjokolade og nøtter

Pinnebrød med sjokolade og nøtter

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 1 dl nøytral nøytral olje
  • 2 dl lunkent vann
  • 200 g sjokolade
  • 200 g hasselnøtter eller mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pinnebrød er turmat over de fleste turmat. Blander du inn sjokoladebiter og nøtter i deigen blir det en ekstra høydare på en klassiker. God tur!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 1 dl nøytral nøytral olje
  • 2 dl lunkent vann
  • 200 g sjokolade
  • 200 g hasselnøtter eller mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Blande det tørre. Spe med vann og olje til du får en smidig deig. 
  2. Grovhakk sjokolade og nøtter og elt det godt inn i deigen.
  3. Del deigen i fire emner.
  4. Trill til pølser i passende lengder. Tvinn dem rundt en pinne og stek på bål eller grill til de er gylne og deigen slipper pinnen.

Oppskriften er fra Opplysningskontoret for brød og korn

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Turmat i kulda

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 16.03.2025 07:43:24 handleliste stengt