Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vafler med pinnekjøtt

Pinnekjøtt i vaffel

Ingredienser

porsjoner

Vaffelrøre:

  • 4 stk. egg
  • 2 ss sukker
  • 3 dl lettrømme
  • 5 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt

Vaffeltopping:

  • 250 g rester av ferdigdampet pinnekjøtt
  • 2 dl alfalfaspirer eller ruccula
  • 2 stk. klementin eller appelsin
  • 4 ss lettrømme (kan sløyfes)
  • 3 ss ferdig bbq-saus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pinnekjøtt i vaffel - den ultimate julerestematen! En enkel, morsom og knallgod måte å bruke opp restene av pinnekjøttet. Vi har kombinert kjøttet med klementin og deilig bbq-saus, men her er det opp til deg hva du vil bruke.  

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Vaffelrøre:

  • 4 stk. egg
  • 2 ss sukker
  • 3 dl lettrømme
  • 5 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt

Vaffeltopping:

  • 250 g rester av ferdigdampet pinnekjøtt
  • 2 dl alfalfaspirer eller ruccula
  • 2 stk. klementin eller appelsin
  • 4 ss lettrømme (kan sløyfes)
  • 3 ss ferdig bbq-saus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Visp sammen ingrediensene til vaffelrøren, og rør til en klumpfri røre. La røren stå og svelle i minst 20 minutter. Blir røren for tykk, visp inn litt kaldt vann.
  2. Stek vafler i vaffeljern og avkjøl på rist.
  3. Plukk pinnekjøttet fra hverandre i små biter med fingrene. Varm det i en stekepanne med olje eller i stekeovnen slik at det blir lunt.
  4. Skrell klementin eller appelsin, og skjær i små biter.
  5. Ha litt rømme på hver vaffel og fordel spirer eller ruccula over. Legg på pinnekjøtt og biter av klementin eller appelsin. Ha på bbq-saus til slutt. 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Lars Martin Henriksen

    Beklager språkbruket, men ka i søte satan e det her for noe?

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 14.03.2025 10:57:18 handleliste stengt