Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pistasjkrem

Pistasjkrem

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 5 dl ferdig krem

  • 300 g renset, usaltede pistasjnøtter
  • 400 g søt kondensert melk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 50 g melis
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pistasjkrem , eller pistasjsmør, er en søt, deilig og aromatisk krem - kjempegod til søt gjærbakst, som fyll i kaker eller som topping på iskrem. Lag gjerne en stor porsjon med en gang, for denne kommer til å forsvinne fort!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 5 dl ferdig krem

  • 300 g renset, usaltede pistasjnøtter
  • 400 g søt kondensert melk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 50 g melis
  • 1 ts ekte vaniljesukker
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruker du pistasjnøtter med skall, kan det være lurt å bløtlegge de rensede nøttene i 5-10 minutter, for å skolde dem. Legg nøttene i et kjøkkenhåndkle, og gni til skallet løsner. La nøttene tørke helt.

Bruk pistasjkrem i søt gjærbakst, til iskrem eller som en dipp til jordbær eller dadler.... mmm!

Pistasjkrem

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Eirik

    Hei, hva kan jeg evt bytte ut søt kondensert melk med for å få den laktosefri? Og går det fint og fryse dette?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Eirik! Du kan teste med kondensert kokosmelk for eksempel. Kremen vil da få litt smak av kokos, men det tror jeg kan bli veldig godt :-) Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13132, server:MP-PRD-WEB15 19.02.2025 09:26:47 handleliste stengt