Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pita med reinsdyrskav

Pita med reinsdyrskav

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 stk. vårløk
  • 1 stk. paprika
  • 1 pose babyspinat
  • 4 stk. pitabrød

Mangodressing:

  • 6 ss seterrømme
  • 2 ss mangochutney
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 523 kcal
Fett 24 g
Protein 27 g
Karbohydrater 46 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Reinsdyrskav er super turmat, og kan enkelt tilberedes på primus. En enkel lørdagsgodbit får du ved å fylle pitabrød med skav, grønnsaker og en smakfull dressing.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 stk. vårløk
  • 1 stk. paprika
  • 1 pose babyspinat
  • 4 stk. pitabrød

Mangodressing:

  • 6 ss seterrømme
  • 2 ss mangochutney
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 523 kcal
Fett 24 g
Protein 27 g
Karbohydrater 46 g

Slik gjør du

  1. Bland sammen rømme og mangochutney, smak til med salt og pepper. La gjerne dressingen stå å trekke smak. 
  2. Stek reinsdyrskav raskt i flere omganger i en varm stekepanne med litt smør. Krydre med salt og pepper. Ha i vårløk når skavet er såvidt gjennomstekt og la det surre ca. 1 minutt. Ta pannen av varmen, og vend inn spinat og paprika.
  3. Varm pitabrød som anvist på pakken. Fyll varme pitabrød med blandingen av reinsdyrskav, vårløk, paprika og spinat.

Server pitabrødene med mangodressing til.

Pita med reinsdyrskav

Du kan også bruke suovas, skavet røkt reinsdyrkjøtt, i stedet for vanlig reinsdyrskav som vi har brukt her.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 13:12:20