Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pizza inspirert av Bánh Mì

Pizza inspirert av Bánh Mì

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 0,25 pk fersk gjær
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g hvetemel , gjerne pizzamel
  • 0,5 ts salt

Topping:

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss chilipulver
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sukker
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss finhakket hvitløk
  • 4 ss risvin eller risvineddik

Råsyltede grønnsaker:

  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. vårløk
  • 0,25 stk. agurk
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %

Srirachamajones:

  • 4 ss majones
  • 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 4 ss frisk koriander
  • 1 stk. rød chili
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1510 kcal
Fett 85 g
Protein 64 g
Karbohydrater 108 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pizza med strimlet svinekjøtt, råsyltede grønnsaker og srirachamajones. Til denne pizzaen har vi hentet inspirasjon fra den vietnamesiske retten Bánh Mì.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 0,25 pk fersk gjær
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g hvetemel , gjerne pizzamel
  • 0,5 ts salt

Topping:

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss chilipulver
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sukker
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss finhakket hvitløk
  • 4 ss risvin eller risvineddik

Råsyltede grønnsaker:

  • 0,5 dl riseddik
  • 0,5 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. vårløk
  • 0,25 stk. agurk
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %

Srirachamajones:

  • 4 ss majones
  • 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 4 ss frisk koriander
  • 1 stk. rød chili
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1510 kcal
Fett 85 g
Protein 64 g
Karbohydrater 108 g

Slik gjør du

  1. Rør gjær ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse (ca. 1 time).
  2. Bland chilipulver, soyasaus, sukker, sesamolje, hvitløk og risvin til en marinade. Mariner kjøttet i minimum 30 minutter.
  3. Kok opp riseddik, vann og sukker, og la det koke til sukkeret har løst seg opp. Skjær gulrot, vårløk, og agurk i tynne skiver eller strimler og ha i kjelen.
  4. Ta kjelen av kokeplaten og avkjøl.
  5. Kjevle ut deigen og ha den over på et bakepapirkledd stekebrett. Smør på crème fraîche og fordel kjøttet utover. La det være igjen en centimeter mot kanten.
  6. Stek pizzaen midt i ovnen på 260 °C i 10 minutter eller til pizzaen er gyllen og sprø.
  7. Bland sammen majones og sriracha. Finhakk koriander og skjær chili i tynne ringer (ta gjerne bort frøene for en mildere variant). 

Server pizzaen med syltede grønnsaker, srirachamajones, og topp med koriander og chili.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 15:26:10