Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pizza med spekeskinke og fersken

Pizza med spekeskinke og fersken

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 pk fersk gjær
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Pizzatopping:

  • 6 ss pesto
  • 2 stk. mozzarella
  • 2 stk. fersken
  • 100 g spekeskinke
  • 3 ss ristede pinjekjerner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 866 kcal
Fett 45 g
Protein 43 g
Karbohydrater 65 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Her har vi toppet pizzaen med spekeskinke, mozarella, pesto og grillede fersken. Deilig sommermat!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 pk fersk gjær
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Pizzatopping:

  • 6 ss pesto
  • 2 stk. mozzarella
  • 2 stk. fersken
  • 100 g spekeskinke
  • 3 ss ristede pinjekjerner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 866 kcal
Fett 45 g
Protein 43 g
Karbohydrater 65 g

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Gjør klar toppingen. Bruk en god ferdigkjøpt pesto, eller lag en pesto selv. Skjær mozzarella i skiver, fersken i båter og rist eventuelt pinjekjerner i en tørr panne. 
  3. Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter. 
  4. Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to - eventuelt 4 om du ønsker små pizza. Form emnene til runde baller, og kjevle dem ut på en melet overflate. 
  5. Forstek bunnene i omganger på pizzasteinen først - da blir det enklere å legge på fyll og få flere pizza ferdig stekt på samme tid. De skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg. 
  6. Pensle grillristen med litt olje, og legg på ferskenbåtene. La dem grille et lite minutt på hver side, slik at de får fine grillstriper. 
  7. Når bunnene er forstekte, legg på fyll. Smør pesto utover, legg på skiver av mozzarella og ferskenbåtene. 
  8. Grill pizzaen på pizzasteinen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen. 
  9. Topp den grillede pizzaen med spekeskinke i skiver, pinjekjerner og gjerne litt frisk basilikum før servering. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

Podcast-episode: Pizza på grillen - perfekt til date

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 15:53:21