Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Pizzadeig

Ingredienser

porsjoner
  • 7 dl hvetemel
  • 0,5 pk fersk gjær , eventuelt tørrgjær
  • ca. 3,5 dl vann
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 368 kcal
Fett 7 g
Protein 13 g
Karbohydrater 56 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (52)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Oppskriften vår på enkel pizzadeig gjør at den hjemmelagde pizzaen din går fra digg til superdigg! Bruk grunnoppskriften til å trylle fram italiensk pizza, langpannepizza, pizzasnurrer eller calzone, ettersom hva som passer deg! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 7 dl hvetemel
  • 0,5 pk fersk gjær , eventuelt tørrgjær
  • ca. 3,5 dl vann
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 368 kcal
Fett 7 g
Protein 13 g
Karbohydrater 56 g

Slik gjør du

Pizzadeigen kan eltes for hånd, men blir aller best om du elter i en kjøkkenmaskin. Elter du deigen for hånd bør vannet du bruker være lunkent (ca. 37 °C). I en kjøkkenmaskin vil temperaturen på deigen øke gradvis under elting, og det er derfor smartere å bruke kaldt vann for at ikke deigen skal bli for varm. 

trinn du kan merke av
Pizzadeig trinnbilder
Pizzadeig trinnbilder
Pizzadeig trinnbilder
Pizzadeig trinnbilder

Temperatur på ovn og steketid varierer etter hva du skal lage, her er noen forslag: 

Langpannepizza: 225 °C  i ca. 20 minutter

Pizzasnurrer: 225 °C  i 12-15 minutter

Tynn pizza på pizzastein/stål: 275-300 °C  (eller så høyt ovnen går) i 3-5 minutter

Er du på jakt etter en god pizzasaus, kan hjemmelaget pizzasaus eller hvit pizzasaus være noen å teste. vil du ha det enkelt, men fortsatt godt, sjekk ut vår enkle pizzasaus

Pizzadeig

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 09:57:36