Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Pizzadeig

Ingredienser

porsjoner
  • 7 dl hvetemel
  • 0,5 pk fersk gjær , eventuelt tørrgjær
  • ca. 3,5 dl vann
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (54)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Oppskriften vår på enkel pizzadeig gjør at den hjemmelagde pizzaen din går fra digg til superdigg! Bruk grunnoppskriften til å trylle fram italiensk pizza, langpannepizza, pizzasnurrer eller calzone, ettersom hva som passer deg! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 7 dl hvetemel
  • 0,5 pk fersk gjær , eventuelt tørrgjær
  • ca. 3,5 dl vann
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Pizzadeigen kan eltes for hånd, men blir aller best om du elter i en kjøkkenmaskin. Elter du deigen for hånd bør vannet du bruker være lunkent (ca. 37 °C). I en kjøkkenmaskin vil temperaturen på deigen øke gradvis under elting, og det er derfor smartere å bruke kaldt vann for at ikke deigen skal bli for varm. 

trinn du kan merke av
Pizzadeig trinnbilder
Pizzadeig trinnbilder
Pizzadeig trinnbilder
Pizzadeig trinnbilder

Temperatur på ovn og steketid varierer etter hva du skal lage, her er noen forslag: 

Langpannepizza: 225 °C  i ca. 20 minutter

Pizzasnurrer: 225 °C  i 12-15 minutter

Tynn pizza på pizzastein/stål: 275-300 °C  (eller så høyt ovnen går) i 3-5 minutter

Er du på jakt etter en god pizzasaus, kan hjemmelaget pizzasaus eller hvit pizzasaus være noen å teste. vil du ha det enkelt, men fortsatt godt, sjekk ut vår enkle pizzasaus

Pizzadeig

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

 

Kommentarer

  • Luara

    Hei, dersom jeg skal lage porsjons pizza til tolv 18 år gamle jenter, hvor mye burde jeg doble oppskriften?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Laura! Vanskelig å vite hvor mye de spiser, men selv ville jeg beregnet 16-18 porsjoner for å være sikker på at det blir nok. Noen spiser mindre, og noen spiser mer. Blir det rester, kan du bake ut deigen, forsteke bunnene og fryse ned til senere. Mengde gjær kan justere med 50 %, så baker du 18 porsjoner vil det holde med 1,5 pakke gjær. Hilsen Marta, Matprat

  • Daniel Flataker

    Som andre her skriver er denne deigen for bløt. Ser at dere skriver at den har 50% hydrasjon, men dette stemmer ikke, da hydrasjon er vektprosent, ikke volumprosent (og 1 L mel ≠ 1 kg mel). Oppskriften sier 7 dl hvetemel, i følge deres kalkulator utgjør dette 385 g. Oppskriften bruker 3,5 dl vann som utgjør 350 g. Hydrasjonen blir da 350/385 = 90,9%(!!) som er veldig mye for en oppskrift som er ment for Ola Normann som lager hjemmelaget pizzadeig for første, andre eller tredje gang. Likevel vil jeg legge til at pizzaen ble meget god selv om deigen var vanskelig å jobbe med :)

    • Marta Ravnsborg

      Hei! I utgangspunktet blir det for komplisert å dra inn hydrasjon i denne oppskriften. Dette er ikke en deig etter vekt og nøyaktige mål. Melet står i dl, som kommer an på hvor mye du har banket og slått på målet før du har det i bollen. Vi har også tatt utgangspunkt i at det brukes «vanlig» hvetemel og vannmengde står oppgitt med "ca.". Du har rett i at Ola Normann har nok med å håndtere en deig på 62-64 %. Ser at mitt svar tidligere kan skape litt forvirring her, så jeg skal rydde opp i kommentarfeltet :-) Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 24.03.2025 20:21:52 handleliste stengt