Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pizzapannekake

Pizzapannekake

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 dl grovbakstmel
  • 7,5 dl melk
  • 4 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 2 dl revet parmesan
  • 6 stk. rød cherrytomat i skiver
  • ca. 1 dl sorte oliven
  • 1 ts tørket oregano

Tilbehør:

  • 1 dl ruccula
  • 3 skiver spekeskinke eller parmaskinke
  • ca. 1 dl søt chilisaus
  • 1 dl lettrømme , gjerne smakt til med hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Server nystekt pizzapannekake med rucculasalat og biter av speke- eller parmaskinke på toppen. Hvitløksrømme og søt chilisaus smaker deilig til.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 dl grovbakstmel
  • 7,5 dl melk
  • 4 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 2 dl revet parmesan
  • 6 stk. rød cherrytomat i skiver
  • ca. 1 dl sorte oliven
  • 1 ts tørket oregano

Tilbehør:

  • 1 dl ruccula
  • 3 skiver spekeskinke eller parmaskinke
  • ca. 1 dl søt chilisaus
  • 1 dl lettrømme , gjerne smakt til med hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Ha mel i en bolle. Hell i halvparten av melken og visp det sammen til en glatt røre. Spe med resten av melken. Visp inn egg og salt. La røren svelle i 20 minutter.
  2. Fyll røren i en bakepapirkledd langpanne, 20 x 40 cm, og dryss over parmesan. Stek kaken litt under midten i ovnen ved 225 ° C i ca. 10 minutter, til overflaten er stivnet.
  3. Ta pannen ut og legg på tomater og sorte oliven, fetaost og dryss over oregano. Stek kaken videre i ca. 15-20 minutter.

Server pizzapannekaken nystekt, legg på litt rucculasalat og biter av speke- eller parmaskinke på toppen. Hvitløksrømme og søt chilisaus smaker deilig til.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Marius Koppang

    No står det ikkje kor mykje salt ein skal bruka, men vil 1/2ts vera eit ok estimat?

    • Veronica Dånmark Vatn

      Hei Marius. Beklager denne hadde falt ut. Vi har skrevet 1 ts siden det er 1 liter røre. Men du kan gjerne redusere mengden til 1/2 ts om du ønsker det:) God middag! Mvh. Veronica, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 16.03.2025 08:33:52 handleliste stengt