Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Pizzasnurrer med chilimayo

Ingredienser

Én porsjon gir ca. 20 pizzasnurrer.

Pizzadeig:

  • 3,5 dl vann
  • 25 g gjær
  • 2 ss rapsolje
  • 6 dl hvetemel
  • 1 dl siktet speltmel
  • 1 ts salt

Pizzafyll:

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. snackpaprika (spiss paprika)
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 150 g tomatpuré
  • 400 g hakkede tomater
  • 2 ss finsnittet frisk basilikum
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts tabasco
  • 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 140 g bacon
  • 400 g kjøttdeig
  • 300 g revet ost

Chilimayo:

  • 4 ss majones
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 0,25 ts tabasco
  • 1 ts sitronsaft
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4393 kcal
Fett 237 g
Protein 242 g
Karbohydrater 291 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skikkelig digge pizzasnurrer med kjøttdeig, smeltet ost og chilimayo. Dette er comfort food kokk Eli Anne Sundset disker opp når kokkeuniformen er av og stilongsen er på!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Én porsjon gir ca. 20 pizzasnurrer.

Pizzadeig:

  • 3,5 dl vann
  • 25 g gjær
  • 2 ss rapsolje
  • 6 dl hvetemel
  • 1 dl siktet speltmel
  • 1 ts salt

Pizzafyll:

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. snackpaprika (spiss paprika)
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 150 g tomatpuré
  • 400 g hakkede tomater
  • 2 ss finsnittet frisk basilikum
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts tabasco
  • 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 140 g bacon
  • 400 g kjøttdeig
  • 300 g revet ost

Chilimayo:

  • 4 ss majones
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 0,25 ts tabasco
  • 1 ts sitronsaft
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4393 kcal
Fett 237 g
Protein 242 g
Karbohydrater 291 g

Slik gjør du

Eli Anne Sundset stakk av med prisen Årets unge kokk i Stavanger høsten 2023. Vi fikk bli med inn på kjøkkenet hennes etter arbeidsdagen, hvor hun disket opp sin beste kosemat, nemlig pizzasnurrer med chilimayo. Se hele serien «Kokkens kveldsmat» på Youtube.

ELI ANNE

trinn du kan merke av

«Det verste er å kjøpe pizzasnurrer uten fyll» - Eli Anne Sundset

Pizzasnurrer med chilimayo

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 11.12.2024 23:28:21