Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Plankebiff av elg

Plankebiff av elg

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av elg , skåret i biffer
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 stk. bakepotet
  • 100 g kryddersmør

trefjeler som har ligget i vann i minst 2 timer

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 684 kcal
Fett 29 g
Protein 53 g
Karbohydrater 50 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Plankebiff av elg lages i utgangspunktet av en stor biff som stekes på en fjel i ovnen sammen med duchessepoteter. Vi har laget en variant av denne og serverer plankebiffen med bakt potet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av elg , skåret i biffer
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 stk. bakepotet
  • 100 g kryddersmør

trefjeler som har ligget i vann i minst 2 timer

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 684 kcal
Fett 29 g
Protein 53 g
Karbohydrater 50 g

Slik gjør du

1. Pakk bakepoteter i aluminiumsfolie og stek dem på 230 °C i ca. 1 time til de er gjennomstekt. (Stikk i dem med en spiss kniv).

 2. Krydre elgbiffene og brun dem pent på begge sider i stekepanne.

 3. Legg biffene over på en trefjel og sett dem inn i ovnen på 200 °C i 8 minutter. La dem hvile i 8 minutter, da er biffene medium stekt. 

 4. Legg kryddersmør på biffen, sett bakt potet på planken, og server med rømme og en salat.

 

Du kan også bruke ytrefilet av hjort.

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 13:16:23