Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Plommekake

Plommekake

Ingredienser

16  porsjoner
  • 150 g mykt smør
  • 200 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 250 g hvetemel
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme (kan utelates)
  • ca. 300 g plomme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Norske plommer har en kort og intens sesong, ofte bare noen få uker. Da er det bare å fråtse!  Plommene er fantastisk søte og saftige, og er supre å bruke i en saftig formkake. Kaken er nydelig i seg selv, men blir enda bedre om den får selskap av en kule vaniljeis eller litt vispet krem. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

16  porsjoner
  • 150 g mykt smør
  • 200 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 250 g hvetemel
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme (kan utelates)
  • ca. 300 g plomme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Denne kaken kan også lages med fersken, nektariner eller aprikos.

Server gjerne kaken lun med vaniljeis, krem eller en klatt rømme.

 
Plommekake

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ståle Svartrud

    Kan denne fryses, vil plommene fortsatt være søte etter opptining?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Ståle! Kaken kan fryses ja :-) Frysingen vil ikke påvirke sødmen på plommene. Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB13 27.04.2025 01:52:39 handleliste stengt