Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Plommesaus

Plommesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. plomme
  • 2 stk. sjalottløk
  • 0,5 ss smør
  • 2 båter hvitløk
  • 0,75 dl sukker
  • 0,5 dl rødvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 ss sennepsfrø
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts rosépepper
  • 1 stk. laurbærblad
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 147 kcal
Fett 2 g
Protein 1 g
Karbohydrater 29 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En fargerik, søt og syrlig plommesaus smaker perfekt til en saftig reinsdyrbiff, svin- eller lammefilet. Bruk gjerne norske plommer når de er i sesong! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. plomme
  • 2 stk. sjalottløk
  • 0,5 ss smør
  • 2 båter hvitløk
  • 0,75 dl sukker
  • 0,5 dl rødvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 ss sennepsfrø
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts rosépepper
  • 1 stk. laurbærblad
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 147 kcal
Fett 2 g
Protein 1 g
Karbohydrater 29 g

Slik gjør du

  1. Del plommer i to, ta ut stein og skjær i båter.
  2. Fres sjalottløk blank i en stekepanne med smør. Tilsett hvitløk, sukker, rødvinseddik, vann, soyasaus og krydder. Kok under omrøring i ca. 2 minutter.
  3. Tilsett halvparten av plommene, sett på lokk og rør om av og til. Kok sausen på svak varme til plommene er myke og fruktsaften tykner. Sil og mos sausen gjennom et dørslag.
  4. Kok opp sausen. Ha i resten av plommene og kok dem knapt møre.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 14.11.2024 23:12:09