Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Plommesyltetøy

Plommesyltetøy

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg plomme
  • ca. 1 dl vann om nødvendig
  • 500 g syltesukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget plommesyltetøy av selvplukkede, søte plommer er raskt å lage, smaker vidunderlig og lokker fram minner om sommer og høst langt inn i vinteren

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg plomme
  • ca. 1 dl vann om nødvendig
  • 500 g syltesukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Del plommene i to og fjern steinene. Ha plommene i en kjele og kok opp. Tilsett litt vann om nødvendig. 
  2. La plommene koke på lav varme til de er helt myke (tiden varierer med plommesort).
  3. Tilsett sukker litt etter litt mens du rører hele tiden. Kok opp, senk temperaturen og la syltetøyet koke til det tykner.
  4. Hell syltetøyet på varme, rene og tørre glass og skru på lokk med en gang.
Syltesukker kan byttes ut med samme mengde vanlig hvitt sukker tilsatt syltepulver. Mengden syltepulver etter anvisning på pakken.

Syltetøyet er holdbart i minst 6 måneder. 

Har du flere plommer? Da kan du lage plommechutney som er godt tilbehør til ostefatet.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Tove Alice Løland

    Hvorfor bruker man vann overhodet? Jeg koker fullstendig uten vann, men har platen kun på 3, med andre ord, på svakeste mulig varme for at det skal kunne koke. Det tar litt tid, men fungerer som en drøm. Jeg bruker ingen tilsetning utenom 300g hvitt sukker pr kg. Tar av 1 liter plommesaft av 3 kg plommer. Smaker perfekt! 😊

    • Cecilie Maske

      Hei, Tove! Jeg tror at da oppskriften ble laget, så var det nødvendig å tilsette litt vann på grunn av plommesorten og vanninnholdet i plommene. Jeg gjør litt endringer i oppskriften slik at vannet tilsettes om det er behov for det. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Marit Hay

    Hva gjør jeg når plommesyltetøyet ble som suppe? Brukte 3 kilo plommer, 4 dl vann og 1 kilo syltesukker?

    • Tove Alice Løland

      Jeg ville kuttet ut vannet totalt!

    • Cecilie Maske

      Hei, Marit! Du kan prøve å koke det opp igjen og la det koke en stund. Syltesukker er veldig bra, men ikke alltid nok til å få syltetøyet stivt. Se også tipset fra Bente Batalden over. Du kan også tilsette syltepulver (certo eller liknende). Lykke til! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 17.03.2025 23:17:57 handleliste stengt