Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Plommesyltetøy

Plommesyltetøy

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg plomme
  • ca. 1 dl vann om nødvendig
  • 500 g syltesukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2420 kcal
Fett 1 g
Protein 5 g
Karbohydrater 588 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget plommesyltetøy av selvplukkede, søte plommer er raskt å lage, smaker vidunderlig og lokker fram minner om sommer og høst langt inn i vinteren

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg plomme
  • ca. 1 dl vann om nødvendig
  • 500 g syltesukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2420 kcal
Fett 1 g
Protein 5 g
Karbohydrater 588 g

Slik gjør du

  1. Del plommene i to og fjern steinene. Ha plommene i en kjele og kok opp. Tilsett litt vann om nødvendig. 
  2. La plommene koke på lav varme til de er helt myke (tiden varierer med plommesort).
  3. Tilsett sukker litt etter litt mens du rører hele tiden. Kok opp, senk temperaturen og la syltetøyet koke til det tykner.
  4. Hell syltetøyet på varme, rene og tørre glass og skru på lokk med en gang.
Syltesukker kan byttes ut med samme mengde vanlig hvitt sukker tilsatt syltepulver. Mengden syltepulver etter anvisning på pakken.

Syltetøyet er holdbart i minst 6 måneder. 

Har du flere plommer? Da kan du lage plommechutney som er godt tilbehør til ostefatet.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 11.12.2024 11:45:54