1. Sørg for at ingrediensene til persillemajones er romtempererte. Kjør persille og olje med en stavmikser slik at du får en jevn persilleolje.
2. Visp sammen eggeplommer med eddik/sitronsaft og sennep. Spe forsiktig med persilleoljen under kraftig visping til du får en tykk majones. Blir majonesen for tykk kan du spe med en liten skje vann underveis. Smak til med salt og pepper. Sett majonesen kaldt mens du forbereder resten.
Om majonesen skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkede sausen litt etter litt.
3. Skrap vekk underhudsfett av kyllingskinnet og del hvert skinn i to. Tørk skinnet godt. Varm olje i en dyp gryte eller en dyp stekepanne.
Bruk en olje med lite smak, som mais-, raps- eller solsikkeolje til frityrsteking.
4. Sjekk at oljen er varm nok. Stikk en tresleiv ned i oljen, om det bruser rundt sleiven er oljen klar til steking. Legg skinnet forsiktig ned i oljen. Friter skinnet til det er sprøtt og har en lys gyllen farge, 3-4 minutter. Snu på bitene med en sleiv eller klype, slik at de blir jevnt stekt. Løft skinnet forsiktig opp av oljen og legg det på en tallerken med kjøkkenpapir slik at fettet drypper av. Strø over litt salt.
5. Skrell gulrot og kutt i tynne staver (Julienne). Skjær avokado i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel.
6. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølsene på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Du kan også steke pølsene i en grillpanne eller en vanlig stekepanne.
Server pølsene i pølsebrød med grønnsaksstrimler, persillemajones og crispy kyllingskinn. Ringle gjerne over litt honning rett før servering.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
Lyst til å lage dine egne pølser og pølsebrød? Her finner du grunnoppskriften på hjemmelagde pølser og pølsebrød.