Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pølsehorn

Pølsehorn

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. wiener- eller grillpølse

Deig:

  • 25 g gjær
  • 3 dl vann
  • 1 stk. egg
  • 2 ss olivenolje
  • ca. 0,5 kg hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 stk. egg til pensling
  • 1 ss solsikke-, valmue- eller sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 779 kcal
Fett 34 g
Protein 34 g
Karbohydrater 75 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med en pølsetermos på lur, har du varmmat med på tur. Nesten som å ha med sin egen pølsebod i snippsekken. Eller du kan lage bål og surre medbragt deig rundt pølsene. Godt er det uansett.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. wiener- eller grillpølse

Deig:

  • 25 g gjær
  • 3 dl vann
  • 1 stk. egg
  • 2 ss olivenolje
  • ca. 0,5 kg hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 stk. egg til pensling
  • 1 ss solsikke-, valmue- eller sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 779 kcal
Fett 34 g
Protein 34 g
Karbohydrater 75 g

Slik gjør du

1. Løs opp gjæren i lunkent vann (37 °C). Tilsett olje og egg. Rør inn mel og salt til passe deig. Sett deigen lunt og la den heve til nesten dobbel størrelse, ca. 1/2 time.

2. Form deigen til en rund bolle, og kjevle den ut på melet bakebord til en sirkel ca. 40 cm i diameter. Del den i åtte spisser med en kniv.

3. Fordel det ønskede fyllet på den brede enden (se forslag under) og legg pølsa oppå. Rull snippen sammen med spissen til slutt.

 4. Legg de innbakte pølsene på smurt stekeplate, og la de etterheve i ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg, og strø på frø. Stek på 225 ˚C i 10-12 minutter.

Pølsehorn er populært både i barneselskap, som vorspielmat, til lunsj eller i sekken på tur.

 

Forslag til fyll:

Chilisaus

Sennep

Agurkmix

Revet ost

Hakket løk

Hakket paprika

Maiskorn

 

Alternativt kan du surre deigen rundt pølsa.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 23:58:48