Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pølsehorn

Pølsehorn

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. wiener- eller grillpølse

Deig:

  • 25 g gjær
  • 3 dl vann
  • 1 stk. egg
  • 2 ss olivenolje
  • ca. 0,5 kg hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 stk. egg til pensling
  • 1 ss solsikke-, valmue- eller sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med en pølsetermos på lur, har du varmmat med på tur. Nesten som å ha med sin egen pølsebod i snippsekken. Eller du kan lage bål og surre medbragt deig rundt pølsene. Godt er det uansett.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. wiener- eller grillpølse

Deig:

  • 25 g gjær
  • 3 dl vann
  • 1 stk. egg
  • 2 ss olivenolje
  • ca. 0,5 kg hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 stk. egg til pensling
  • 1 ss solsikke-, valmue- eller sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

1. Løs opp gjæren i lunkent vann (37 °C). Tilsett olje og egg. Rør inn mel og salt til passe deig. Sett deigen lunt og la den heve til nesten dobbel størrelse, ca. 1/2 time.

2. Form deigen til en rund bolle, og kjevle den ut på melet bakebord til en sirkel ca. 40 cm i diameter. Del den i åtte spisser med en kniv.

3. Fordel det ønskede fyllet på den brede enden (se forslag under) og legg pølsa oppå. Rull snippen sammen med spissen til slutt.

 4. Legg de innbakte pølsene på smurt stekeplate, og la de etterheve i ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg, og strø på frø. Stek på 225 ˚C i 10-12 minutter.

Pølsehorn er populært både i barneselskap, som vorspielmat, til lunsj eller i sekken på tur.

 

Forslag til fyll:

Chilisaus

Sennep

Agurkmix

Revet ost

Hakket løk

Hakket paprika

Maiskorn

 

Alternativt kan du surre deigen rundt pølsa.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Vilde Berntsen Øby

    Hei! Hva menes med 1/4 g? Altså 1/4 av 50g? For av ett gram hørtes veldig lite ut...😊

    • Cecilie Maske

      Hei, Vilde!Takk for at du gjør oss oppmerksomme på feilen! For her må det ha skjedd noe med det tekniske. Det skal være 1/2 pakke, altså 25 gram. Jeg retter opp. Hilsen Cecilie, Matprat

  • Iselin Halvorsen

    Det er så sinnsykt godt med ost inni 😍 rett tilbake til barndommen for min del 😊

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 17.04.2025 16:35:30 handleliste stengt