Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pølser med mais- og chilisalsa

Pølser med mais- og chilisalsa

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. chilipølse eller krydderpølse
  • 8 stk. lompe

Mais- og chilisalsa:

  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 dl nøytral olje
  • 2 stk. hermetiske maiskolber
  • 4 stk. vårløk
  • 1 stk. grønn chili eller jalapenõ
  • saft av 1 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 762 kcal
Fett 54 g
Protein 25 g
Karbohydrater 40 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Enkel og rask kosemiddag? Lag snadderpølser med mais- og chilisalsa. Har du litt bedre tid, lag pølsene selv og server med nygrillet focacciabrød. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. chilipølse eller krydderpølse
  • 8 stk. lompe

Mais- og chilisalsa:

  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 dl nøytral olje
  • 2 stk. hermetiske maiskolber
  • 4 stk. vårløk
  • 1 stk. grønn chili eller jalapenõ
  • saft av 1 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 762 kcal
Fett 54 g
Protein 25 g
Karbohydrater 40 g

Slik gjør du

1. Kjør koriander og olje sammen med en stavmikser eller en liten foodprosessor til en jevn og fin urteolje. 

2. Skjær maiskornene av kolben, snitt vårløk i tynne skiver og finhakk chili/jalapeño. Ha alt i en bolle, og hell over korianderoljen.

Griller du maiskolbene før du skjærer av maiskornene blir salsaen enda bedre!

3. Smak til med limesaft, salt og pepper. 

4. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Del pølsene i to og tre dem på grillspyd eller legg pølsene rett på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Du kan også steke pølsene i en grillpanne eller en vanlig stekepanne.

Server de grillede snadderpølsene med mais- og chilisalsa. Nan brød, lefser eller grillet focaccia smaker også godt til.  

Lyst til å lage dine egne pølser og pølsebrød? Her finner du grunnoppskriften på hjemmelagde pølser og pølsebrød.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Imponer med pølser til 17. mai

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 23:33:03