Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Potet- og mandelkake

Potet- og mandelkake

Ingredienser

8  porsjoner
  • 100 g smør
  • 175 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 3 stk. kokt potet (kalde)
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 150 g mandler eller hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 337 kcal
Fett 22 g
Protein 7 g
Karbohydrater 27 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bak verdens mest saftige og gode mandelkake, og bruk samtidig opp de kokte potetene fra gårsdagens middag.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
  • 100 g smør
  • 175 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 3 stk. kokt potet (kalde)
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 150 g mandler eller hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 337 kcal
Fett 22 g
Protein 7 g
Karbohydrater 27 g

Slik gjør du

  1. Pisk mykt smør og sukker til det er hvitt. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert.
  2. Tilsett mel og bakepulver. Riv poteter og sitronskall fint på et rivjern og ha det i røren sammen med malte mandler. Vend alt sammen til en litt tykk røre.
  3. Hell den i en godt smurt kakeform som rommer 1 – 1 ½ liter. Sett formen nederst i stekeovnen og stek ved 175 °C i ca. 1 time.

Server kaken for eksempel med vaniljekesam og strimlet sitronskall.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 11.12.2024 21:27:20