Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Potet- og sellerirösti

Potet- og sellerirösti

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g potet
  • 500 g sellerirot
  • 2 stk. egg
  • 4 ss revet parmesan
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 219 kcal
Fett 11 g
Protein 9 g
Karbohydrater 15 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rösti av revet potet og selleri har en fyldig og nøtteaktig smak som passer perfekt til saftig biff av norsk storfekjøtt. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g potet
  • 500 g sellerirot
  • 2 stk. egg
  • 4 ss revet parmesan
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 219 kcal
Fett 11 g
Protein 9 g
Karbohydrater 15 g

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 200 °C.

2. Riv potet og sellerirot grovt, og bland det sammen med egg, parmesan og bladpersille i en bolle. Krydre med salt og pepper.

3. Ha margarin i en varm stekepanne. Når margarinen slutter å bruse, ha i ¼ del av blandingen, og stek en stor rösti. Stek den i ca. 2 minutter på hver side, og legg den over på et bakepapirkledd stekebrett. Stek resten av röstiene.

4. Sett brettet i stekeovn, og stek i ca. 5 minutter til röstiene har fått en gyllen fin farge.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 24.11.2024 03:43:32