Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Potet-tortilla

Potet-tortilla

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. potet
  • 6 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stk. løk

Grillet paprika:

  • 1 stk. rød paprika

Pynt:

  • 1 stk. snittet vårløk til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 197 kcal
Fett 9 g
Protein 13 g
Karbohydrater 14 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du spist tapas i Spania, har du garantert fått servert tortilla de patatas, denne enkle potetomeletten som er en av de mest populære tapasrettene. Så enkelt, og så godt.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. potet
  • 6 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stk. løk

Grillet paprika:

  • 1 stk. rød paprika

Pynt:

  • 1 stk. snittet vårløk til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 197 kcal
Fett 9 g
Protein 13 g
Karbohydrater 14 g

Slik gjør du

  1. Skrell potet og skjær dem i terninger. Finhakk løk. Fres løk og potetterninger i olje i en panne til potetene er så vidt møre.
  2. Visp sammen egg, salt og pepper. Bland først potetene inn i eggeblandingen, og hell deretter blandingen tilbake i stekepannen. Legg over lokk og stek ved svak temperatur i ca. 20 minutter til tortillaen er gjennomstekt. Avkjøl tortillaen.
  3. Del paprikaen i to og fjern stilk og frø. Legg paprikaen i en ildfast form. Hell over litt olje og sett formen under grillen i stekeovnen. Grill i noen minutter til paprikaen er delvis svart og begynner å boble. Legg et lokk over formen og avkjøl paprikaen. Trekk av skinnet på paprikaen og skjær den i små terninger.
  4. Skjær potettortillaen i biter og anrett dem på et serveringsfat sammen med terninger av grillet paprika. Pynt med snittet vårløk eller gressløk.

 

 

Har du stekepanne som tåler å stå i stekeovnen, kan du steke tortillaen midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Tiden varierer med størrelsen på pannen.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB13 30.10.2024 22:36:23