Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Potetchips

Potetchips

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. mandelpotet
  • 2 ss rapsolje
  • 0,5 ts grovt salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 124 kcal
Fett 5 g
Protein 2 g
Karbohydrater 17 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mandelpoteten egner seg veldig godt til å lage chips av. Når de stekes i ovnen på lav temperatur kommer den gode smaken godt frem.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. mandelpotet
  • 2 ss rapsolje
  • 0,5 ts grovt salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 124 kcal
Fett 5 g
Protein 2 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 160 °C
  2. Vask poteten, tørk godt og behold skallet på.
  3. Skjær potetene i tynne skiver på langs. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel for å få så tynne skiver som mulig. La skivene ligge i rennende kaldt vann i ca. 15 minutter. Tørk potetskivene godt med papir.
  4. Hell over oljen og gni godt inn.
  5. Legg bakepapir på stekebrett og fordel skivene utover med litt mellomrom.
  6. Dryss over salt og sett brettet midt i ovnen i ca. 10 minutter. Snu chipsene og stek i 10 minutter til.
  7. Skru ned varmen på ovnen til 55 °C og la chipsene tørke over natten.
Oppbevarer du chipsene i en tett boks eller glass holder de seg sprø.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 16:01:21