Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Potetkroketter

Potetkroketter

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g melne potet
  • 2 ss smør
  • 1 dl hvetemel
  • 3 stk. egg
  • 2 dl griljermel eller strøkavring

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sprø på utsiden og fløyelsmyk på innsiden. Potetkroketter er populær småmat og tapas for både store og små.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g melne potet
  • 2 ss smør
  • 1 dl hvetemel
  • 3 stk. egg
  • 2 dl griljermel eller strøkavring

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Krokettene kan lages ferdig i god tid før de skal serveres. Sett dem i kjøleskapet, eller frys dem til de skal brukes, og legg dem direkte i frityren. Steketiden kan bli litt lenger.

Server krokettene varme som en av flere tapas- eller småretter, eller som tilbehør til stekte kjøtt eller fiskeretter.

Som en variasjon kan du blande inn hakkede urter som persille eller dill i potetmassen. Finhakket skinke, eller spekemat, revet ost eller røkt fisk er også godt å blande i krokettene.



Vurder oppskriften

Podcast-episode: Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 25.04.2025 12:11:26 handleliste stengt