Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Potetsalat med oljedressing

Potetsalat med oljedressing

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g kokt potet
  • 3 stk. finsnittet vårløk
  • 1 pk reddik
  • 2 ss finhakket frisk gressløk

Olje- og eddikdressing:

  • 1 ss grov dijonsennep
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ts honning
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 308 kcal
Fett 23 g
Protein 3 g
Karbohydrater 21 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Potetsalat er nestenalles favoritt som ledsager til grillmat, og har etterhvert også blitt en yndet gjest også på tapasbordet. Potetsalat med reddiker og gressløk bringer også frem smaken av sommer og sol.

Potetsalat er nesten alles favoritt som ledsager til grillmat, og har etterhvert også blitt en yndet gjest også på tapasbordet. Potetsalat med reddiker og gressløk bringer også frem smaken av sommer og sol.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g kokt potet
  • 3 stk. finsnittet vårløk
  • 1 pk reddik
  • 2 ss finhakket frisk gressløk

Olje- og eddikdressing:

  • 1 ss grov dijonsennep
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ts honning
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 308 kcal
Fett 23 g
Protein 3 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

1.       Skjær kokte poteter i store biter

2.       Skjær reddik i båter, finhakk vårløk og gressløk.

3.       Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over potetene. Vend alt godt sammen, og juster eventuelt smaken med litt ekstra salt og pepper.

Server potetsalaten som tilbehør til grillmaten din eller som en del av tapasbordet.

  1. Skjær kokte poteter i store biter
  2. Skjær reddik i båter, finhakk vårløk og gressløk.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over potetene. Vend alt godt sammen, og juster eventuelt smaken med litt ekstra salt og pepper. 

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Server potetsalaten som tilbehør til grillmaten din eller som en del av tapasbordet.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 22.11.2024 08:11:29