Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Potetsalat med spinat og fetaost

Potetsalat med spinat og fetaost

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g kokt potet
  • 150 g sukkererter
  • 150 g fetaost
  • 1 glass kapers
  • 200 g frisk spinat
  • 1 potte frisk basilikum

Sennepsdressing:

  • 2 ss dijonsennep
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts kajennepepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 416 kcal
Fett 31 g
Protein 12 g
Karbohydrater 19 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kokte poteter, fetaost, sukkererter, basilikum og kapers blandes med enkel sennepsdressing. Lag gjerne en stor porsjon, for den smaker enda bedre neste dag. Passer perfekt som tilbehør til grillmat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g kokt potet
  • 150 g sukkererter
  • 150 g fetaost
  • 1 glass kapers
  • 200 g frisk spinat
  • 1 potte frisk basilikum

Sennepsdressing:

  • 2 ss dijonsennep
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts kajennepepper

Slik gjør du

  1. Skrell potetene, gjerne når de er nykokt. Da er det enklere å få av skallet. Nykokte poteter må avkjøles før potetsalaten lages ferdig.
  2. Skjær poteter i biter, sukkererter i to på langs og fetaost i terninger. Bland med kapers, spinat og basilikumblader i en stor bolle.
  3.  Bland alle ingrediensene til sennepsdressingen i en bolle og visp med en vips til blandingen er samlet og homogen.
  4. Bland dressingen inn i de øvrige ingrediensene.
La salaten stå i kjøleskap i minst en halv time før den skal spises, slik at smaken får satt seg ordentlig. Salaten tåler godt å stå noen dager i kjøleskap.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB11 01.09.2024 08:25:48