Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Potetvafler

Potetvafler

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 dl melk
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ss smeltet smør
  • 5 stk. potet

Tilbehør:

  • 200 g stekt bacon
  • 2 dl ruccula
  • 0,5 stk. rødløk
  • ca. 1,5 dl lettrømme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Visste du at vafler like gjerne kan serveres som en liten smårett? Vi byr på potetvafler med stekt bacon, rucculasalat og en liten rømmeklatt.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 dl melk
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ss smeltet smør
  • 5 stk. potet

Tilbehør:

  • 200 g stekt bacon
  • 2 dl ruccula
  • 0,5 stk. rødløk
  • ca. 1,5 dl lettrømme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

1. Visp sammen egg, melk, hvetemel, potetmel salt og bakepulver.Hell i smøret mens du fortsetter å vispe.

2. Skrell potetene og riv dem grovt. Klem ut så mye væske som mulig (bruk gjerne et kjøkkenhåndkle og vri væsken ut av potetene) Bland de revne potetene i røren. La røren svelle i 15 minutter. Rør i den av og til slik at ikke potetene blir misfarget.

3. Stek små potetvafler i varmt vaffeljern til de er gylne og sprø. Avkjøl på rist. 

Server vaflene med for eksempel salat, sprøstekt bacon og en klatt rømme.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13351, server:MP-PRD-WEB12 09.03.2025 16:07:27 handleliste stengt