Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ramenburger

Ramenburger

Ingredienser

2  porsjoner

Ramenbuns:

  • 120 g hurtig nudler
  • 2 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Agurksalat:

  • 0,5 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Burger:

  • 300 g kjøttdeig
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss nøytral olje eller smør

Tilbehør:

  • 1 stk. vårløk
  • 2 ss sriracha majones
  • 2 ss frisk koriander
  • 0,5 ts chiliflakes (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 703 kcal
Fett 34 g
Protein 43 g
Karbohydrater 55 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sprø, krydrede ramennudler erstatter brødet i denne trendburgeren. En spennende vri på den klassiske hamburgeren, og soyasaus og sesamolje gjør dette til en umamibombe! Toppet med syltet agurk, spicy srirachamajo og frisk lime.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

2  porsjoner

Ramenbuns:

  • 120 g hurtig nudler
  • 2 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Agurksalat:

  • 0,5 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Burger:

  • 300 g kjøttdeig
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss nøytral olje eller smør

Tilbehør:

  • 1 stk. vårløk
  • 2 ss sriracha majones
  • 2 ss frisk koriander
  • 0,5 ts chiliflakes (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 703 kcal
Fett 34 g
Protein 43 g
Karbohydrater 55 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Topp med frisk limesaft, koriander og chiliflakes. 

Ramenburger

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 18:03:09