Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Red velvet kake

Red velvet kake

Ingredienser

16  porsjoner

Kakebunn:

  • 150 g smør romtemperert
  • 3 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2,5 dl kulturmelk
  • 1,5 ts kraftig rød konditorfarge
  • 2 ss melk

Smørkrem:

  • 200 g smør
  • 200 g kremost naturell
  • 500 g melis
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron

Pynt:

  • 100 g bringebær
  • 100 g jordbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 472 kcal
Fett 23 g
Protein 5 g
Karbohydrater 60 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Red velvet er like saftig og god som den er vakker, og imponerer de aller fleste. Lag denne kaken neste gang du vil imponere!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

16  porsjoner

Kakebunn:

  • 150 g smør romtemperert
  • 3 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2,5 dl kulturmelk
  • 1,5 ts kraftig rød konditorfarge
  • 2 ss melk

Smørkrem:

  • 200 g smør
  • 200 g kremost naturell
  • 500 g melis
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron

Pynt:

  • 100 g bringebær
  • 100 g jordbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 472 kcal
Fett 23 g
Protein 5 g
Karbohydrater 60 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kakebunnen kan med fordel dynkes med melk eller eplejuice når den er delt i to. Da blir kaken enda saftigere!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 17:38:38