Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Reinsdyrfilet med rødvinssaus

Ingredienser

porsjoner

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl viltkraft , eventuelt oksekraft
  • 50 g usaltet smør i terninger

Glaserte grønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 2 stk. persillerot eller pastinakk
  • 1 stk. gulbete , eventuelt kålrot
  • 1 stk. polkabete
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ss honning
  • 2 stilker frisk timian (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 605 kcal
Fett 25 g
Protein 55 g
Karbohydrater 24 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig og god reinsdyrfilet, servert med glaserte rotgrønnsaker og en smakfull rødvinssaus. Herlig kosemat! Anette viser hvordan fileten blir perfekt stekt, - og gir deg noen ekstra tips!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl viltkraft , eventuelt oksekraft
  • 50 g usaltet smør i terninger

Glaserte grønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 2 stk. persillerot eller pastinakk
  • 1 stk. gulbete , eventuelt kålrot
  • 1 stk. polkabete
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ss honning
  • 2 stilker frisk timian (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 605 kcal
Fett 25 g
Protein 55 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Reinsdyrfilet- hvordan steke reinsdyrfilet - liten gif
Reinsdyrfilet- hvordan steke reinsdyrfilet

Reinsdyrfilet med rødvinssaus

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 30.12.2024 19:03:01