Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbra tarte tatin

Rabarbra tarte tatin

Ingredienser

12  porsjoner
  • 125 g smør eller margarin
  • 150 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 stk. egg
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • ca. 600 g rabarbra
  • 100 g smør
  • 200 g sukker
  • ca. 50 g grovhakkede mandler
  • 1 stk. egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 313 kcal
Fett 19 g
Protein 4 g
Karbohydrater 29 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er de franske søstrene Tatin som har gitt navn til denne kaken, som opprinnelig lages med epler. Vi har byttet ut eplene med noen stilker frisk rabarbra, som karamelliseres i smør og sukker før de blir dekket med deig og stekt i ovnen. En nydelig twist på originalen!

 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner
  • 125 g smør eller margarin
  • 150 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 stk. egg
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • ca. 600 g rabarbra
  • 100 g smør
  • 200 g sukker
  • ca. 50 g grovhakkede mandler
  • 1 stk. egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 313 kcal
Fett 19 g
Protein 4 g
Karbohydrater 29 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Tarte tatin er aller best når den er helt nystekt. Dryss litt melis over og server den lun eller kald, gjerne med en klatt rømme, vaniljekrem eller is til.

Istedenfor hjemmelaget deig kan du bruke frossen butterdeig fra butikken. 

Du kan også lage en type tarte tatin med sjalottløk som er en supergod siderett, for eksempel sammen med reinsdyrstek og kirsebærsaus.

Rabarbra tapte tartin

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 26.12.2024 17:26:24