Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbraketchup

Rabarbraketchup

Ingredienser

1  porsjoner

gir ca. 5 dl ferdig ketchup

  • 500 g rabarbra
  • 2 stk. rødløk
  • 2 dl jordbær
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 4 cm frisk ingefær i tynne skiver
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 dl vann
  • 4 dl sukker
  • 1 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1634 kcal
Fett 2 g
Protein 10 g
Karbohydrater 379 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du mye rabarbra i hagen og leter etter nye måter å bruke den på? Prøv denne spennende "ketchupen" med rabarbra og jordbær - nydelig til grillmat og hvorfor ikke prøve den til ost?

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

gir ca. 5 dl ferdig ketchup

  • 500 g rabarbra
  • 2 stk. rødløk
  • 2 dl jordbær
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 4 cm frisk ingefær i tynne skiver
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 dl vann
  • 4 dl sukker
  • 1 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1634 kcal
Fett 2 g
Protein 10 g
Karbohydrater 379 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Rabarbraketchupen smaker godt til både grillmat og ost, og kan oppbevares i kjøleskap i minst tre måneder. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 21.12.2024 15:32:51