Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbramarmelade

Rabarbramarmelade

Ingredienser

porsjoner

gir ca. 1,2 liter marmelade

  • 1 kg rabarbra
  • 500 g sukker
  • 300 g brunt sukker
  • 1 stk. sitron , saften
  • 1 stk. vaniljestang eller 1 ss vaniljesukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3249 kcal
Fett 3 g
Protein 11 g
Karbohydrater 776 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det er en fin tommelfingerregel å høste rabarbra før samkthans -da er den på sitt aller beste! Velg de unge stilkene som fortsatt har krøllete blader, de har ikke rukket å bli så trevlete.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

gir ca. 1,2 liter marmelade

  • 1 kg rabarbra
  • 500 g sukker
  • 300 g brunt sukker
  • 1 stk. sitron , saften
  • 1 stk. vaniljestang eller 1 ss vaniljesukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3249 kcal
Fett 3 g
Protein 11 g
Karbohydrater 776 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Rabarbramarmelade har en kraftig søt og syrlig smak. Jo lenger den får koke, jo mørkere blir fargen. Server til ulike oster, bruk som kakefyll eller som en variant av tilslørte bondepiker.

Rabarbra inneholder oksalsyre som i store mengder kan gi økt fare for nyrestein. Oksalsyre kan nøytraliseres av melkeprodukter. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 12:04:36