Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ragù Bolognese

Ragù Bolognese

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 600 g kjøttdeig eller finhakket flatbiff av storfe
  • 4 ss nøytral olje til steking
  • 2 bokser hermetiske tomater (helst plommetomat)
  • 0,5 dl rødvin
  • ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en kjøttsaus laget på ekte italiensk vis. Passer utmerket både som saus til pasta bolognese, i lasagne og til andre gode velsmakende formål. Når sausen for koke lenge utvikler smaken seg til det uimotståelige.

 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 600 g kjøttdeig eller finhakket flatbiff av storfe
  • 4 ss nøytral olje til steking
  • 2 bokser hermetiske tomater (helst plommetomat)
  • 0,5 dl rødvin
  • ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
I Bologna finhakker de kjøttet til den ekte bolognesen. Bytt ut kjøttdeig med flatbiff av storfe. Følg samme fremgangsmåte, men la Bolognesen koke lengre. Etter to timer er kjøttet veldig mørt. Tilsett mer væske om nødvendig.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

  • jørgen larsen

    Dette er kjøttsaus laget på ekte norsk vis. Ubrukelig. Begynn med sofritto, to-tre fedd hvitløk og en mild rød chili, uten frø. Finn frem jerngryten , og dynk den i god olivenolje. I med ovennevnte, la det stå i 15-20 min. på svak varme. I mens steker du kjøttdeig eller høyrygg i passe porsjoner i en glovarm panne; det skal ikke gjennomstekes, bare få en fin brun skorpe. Kok ut pannen når kjøttet er stekt, bare hiv det over i gryten med grønnsaker etter hvert. Skru opp tempen på gryten noe, tilsett god tomatpuré, et glass eller noe sånt, fres det hele i et par min. Tilsett ca. en sps. oregano, en sps. timian, og ca. 4 dl. rødvin. La koke opp, tilsett to bokser knuste tomater, ikke spar den tieren på å kjøpe Eldorado eller First Price her; Mutti el.l. er det eneste som gjelder. Tilsett så ca. 4,5 dl. vann, en kraftgelé av typen Knorr, evt. hjemmelaget kraft, ca. en teskje fennikelfrø, gi det hele et oppkok før du setter det i ovnen på ca. 150c i rundt fire timer. Sjekk konsistensen etter et par timers tid, skru ned litt og ta av lokket de siste par timene. Ragúen skal være "tørr", altså som en tjukk saus. Velbekomme!

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 14.03.2025 20:18:23 handleliste stengt