Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ramen med ribbe

Ramen med ribbe

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g ribbe
  • 2 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl soyasaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl vann
  • 160 g eggnudler
  • 2 stk. pak choy
  • 1 pk bønnespirer
  • 0,5 stk. rød chili
  • 2 ss hakket frisk koriander

Egg:

  • 4 stk. egg
  • 1 dl vann
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl risvin

Ramenkraft:

  • 2 stk. rød chili
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 500 g kyllingvinger
  • 1 stk. lettsaltet svineknoke
  • 4 stk. stjerneanis
  • 4 stk. sitrongress
  • 4 ss revet frisk ingefær
  • 6 stk. kaffirlimeblader
  • 3 l vann
  • 8 ss soyasaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En digg nudelsuppe servert med ribbe. Kraften som kokes sammen med svineknoker og asiatiske krydder blir et fundament til et utsøkt ramen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g ribbe
  • 2 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl soyasaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl vann
  • 160 g eggnudler
  • 2 stk. pak choy
  • 1 pk bønnespirer
  • 0,5 stk. rød chili
  • 2 ss hakket frisk koriander

Egg:

  • 4 stk. egg
  • 1 dl vann
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl risvin

Ramenkraft:

  • 2 stk. rød chili
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 500 g kyllingvinger
  • 1 stk. lettsaltet svineknoke
  • 4 stk. stjerneanis
  • 4 stk. sitrongress
  • 4 ss revet frisk ingefær
  • 6 stk. kaffirlimeblader
  • 3 l vann
  • 8 ss soyasaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

I denne oppskriften koker vi kyllingvinger og svineknoke for å få god kraft. Kjøttet fra svineknoken kan du bruke til for eksempel crostini med erter og svin eller servere med kålrotstappe og poteter. Kyllingvingene setter god smak på kraften og tilføyer et godt fett.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB11 17.04.2025 13:10:19 handleliste stengt