Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ramsløkpesto

Ramsløkpesto

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl pinjekjerner
  • 200 g ramsløk
  • 50 g parmesan , i biter
  • 2 ts salt
  • 4 dl olivenolje
  • saften av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ramsløk er en smakfull viltvoksende urt man kan finne i naturen her i Norge på våren. Bladene er smakfulle og minner om en blanding av hvitløk og gressløk. Passer ypperlig som tilbehør til stekt og grillet kjøtt...

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl pinjekjerner
  • 200 g ramsløk
  • 50 g parmesan , i biter
  • 2 ts salt
  • 4 dl olivenolje
  • saften av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Topper du med en halv cm olivenolje over pestoen, før du setter på lokk, kan den holde seg så lenge som ett år i kjøleskap.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

  • Geertjen Jordens

    Og jeg vil varsle: jeg plukket igår, på Hvaler, heldigvis med en rutinert venninne ..som varslet om liljekonvalblader mellom ramsløken..veldig like...

    • Cecilie Maske

      Hei, Geertjen! Ja, du kan fint bruke stilkene på unge ramsløkblader. Når de blir litt eldre kan det være lurt å fjerne stilkene. Ja, det kan være vanskelig å skille ramsløk og liljekonvall, så det er viktig å merke seg at ramskøk allitd lukter kraftig løk - det gjør ikke liljekonvall. Hilsen Cecilie, Matprat

  • Geertjen Jordens

    Jeg brukte stilkene også, er dette riktig? Syntes at det ble vanskelig å "finmose" de.

    • Hege Lyngbø

      Kjære du, du må for all del ikke pmukke stilken🙈 det av flere grunner nr 1 du skal kun bruke bladet, men viktigst av alt skal du enten klippe eller knipe bladet av slik at stilken står igjen😇Dette for at Ramsløken skal vokse opp igjen der du plukket den. Ramsløk er i ferd med å bli utryddet pga overplukking og feil måte å plukke på. Jeg lærte dette selv av ei dame som hadde plukket ramsløk i mange år😇

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 18.04.2025 06:12:11 handleliste stengt