Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ramsløkpuré

Ramsløkpuré

Ingredienser

1  porsjoner
  • 0,5 kg blader av ramsløk
  • 2 ts salt
  • 2,5 dl rapsolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Akkurat når varmen begynner å få tak er det ramsløktid. Denne ville løkplanten med markant smak kan dekke hele skogbunnen der den trives, og da er det bare å skynde seg ut og sanke! Ramsløkpureen tar vare på den gode ramsløksmaken i mange måneder.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 0,5 kg blader av ramsløk
  • 2 ts salt
  • 2,5 dl rapsolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

  • Marit Staurset

    Kvifor kan den ikke skrives ut?

    • Cecilie Maske

      Hei, Marit! Vanskelig å si. Det tekniske er i orden fra vår side. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Eva Dommersnes

    Hvor lang holdbarhet er det på denne?

    • Cecilie Maske

      Hei, Eva! Pureen holder seg fint i kjøleskapet i glass med tett lokk i minst 4-6 uker. Du kan også fryse den i små porsjoner. Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13351, server:MP-PRD-WEB15 05.03.2025 05:19:43 handleliste stengt