Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ramsløksalt

Ramsløksalt

Ingredienser

1  porsjoner
  • 200 g friske blader av ramsløk
  • 0,5 dl nøytral nøytral olje
  • 500 g flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Når ramsløken står lysegrønn og duftende i vårsola er det bare å skynde seg ut med kurven for å sanke! Husk å velge de unge, lyse bladene for å unngå at smaken blir for sterk. Flaksaltet trekker til seg fargen i ramsløken, og når det tørkes får du et fantastisk aromatisk salt som kan brukes som smaksforsterker i alle slags retter.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 200 g friske blader av ramsløk
  • 0,5 dl nøytral nøytral olje
  • 500 g flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Oljen gjør at saltet blir litt fuktig. Om du vil ha helt tørt salt uten olje, kan du lage puréen uten olje.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Alexander Hagen

    Hei, jeg leste ikke så nøye på oppskriften og har laget saltet med olje i, når jeg egentlig vil ha et tørt salt... Går det an å redde dette? Vil jeg få tørt salt? Visst ikke, hvordan oppbevarer jeg oljete salt og hvordan vil det holde seg?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Alexander! Har du allerede blandet inn olje i puréen er det vanskelig å reversere det. Vil du ha det helt tørt er det nok best å starte på nytt. Du kan jo eventuelt gi bort saltet laget med olje i gave til noen 😊 Hilsen Marta, MatPrat

  • Samantha Selkirk

    Denne oppskriften bør fjernes ASAP 100 grader i 7-8 timer er ALT for mye saltet var ødelagt etter 1 time. Så TUSEN TAKK for at eg kastet bort 200g ramsløk og en hel helg med plukking sortering vasking purering (uten olje) Har nå snakket med en kokk den skal kun ha rundt 50g for den blir bakt og ikke tørket på så høy temperatur. Trodde Matprat var en ganske seriøs side men der tok jeg feil🤔

    • Cecilie Maske

      Hei, Samantha! Du har helt rett, 100 grader er alt for mye. Oppskriften er nå justert. Leit at du oppfatter oss som useriøse på grunn av dette, og håper du revurderer oppfatningen din. Lykke til med - forhåpentligvis - nytt ramsløksalt! Vennlig hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 12.03.2025 15:16:54 handleliste stengt