Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ravioli med røkelaks og spinat

Ravioli med røkelaks og spinat

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g hvetemel , gjerne fint pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts salt til koking

Fyll:

  • 100 g røkelaks i biter á 2,5 cm x 2,5 cm
  • 0,5 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 pose frisk spinat (à 65 g)
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 0,25 ts kvernet pepper

Smørsaus:

  • 50 g smør
  • Saften av 0,5 stk. sitron

Til pynt:

  • 2 ss finrevet parmesan
  • 1 ss finhakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 945 kcal
Fett 49 g
Protein 43 g
Karbohydrater 74 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fylte pastaputer med røkelaks, servert med smørsaus. Rene smaker som viser en perfekt måte å kombinere norske råvarer med italiensk kokekunst.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g hvetemel , gjerne fint pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts salt til koking

Fyll:

  • 100 g røkelaks i biter á 2,5 cm x 2,5 cm
  • 0,5 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 pose frisk spinat (à 65 g)
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 0,25 ts kvernet pepper

Smørsaus:

  • 50 g smør
  • Saften av 0,5 stk. sitron

Til pynt:

  • 2 ss finrevet parmesan
  • 1 ss finhakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 945 kcal
Fett 49 g
Protein 43 g
Karbohydrater 74 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hjemmelaget pasta 3a
Hjemmelaget pasta 3b
Hjemmelaget pasta 3c
Hjemmelaget pasta 3d
Hjemmelaget pasta 3e

Pastadeigen kan også lages litt i forveien og stå i kjøleskap noen timer før den skal brukes. Husk bare å legg deigen på benken en halv time før den skal kjevles ut.
Hjemmelaget pasta 3f
Hjemmelaget pasta 3g
Hjemmelaget pasta 3h
Hjemmelaget ravioli 3k

Rester av pasta fra utstikking kan kokes og blandes med en saus, litt urtepesto eller smør. Perfekt som en liten venterett!

Anrett ravioliene i dype tallerkener og hell litt av smørsausen over. Dryss over revet parmesan og dill før servering. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ravioli – hjemmelaget pasta

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 26.11.2024 07:57:30