Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Red velvet kake

Red velvet kake

Ingredienser

16  porsjoner

Kakebunn:

  • 150 g smør romtemperert
  • 3 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2,5 dl kulturmelk
  • 1,5 ts kraftig rød konditorfarge
  • 2 ss melk

Smørkrem:

  • 200 g smør
  • 200 g kremost naturell
  • 500 g melis
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron

Pynt:

  • 100 g bringebær
  • 100 g jordbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Red velvet er like saftig og god som den er vakker, og imponerer de aller fleste. Lag denne kaken neste gang du vil imponere!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

16  porsjoner

Kakebunn:

  • 150 g smør romtemperert
  • 3 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2,5 dl kulturmelk
  • 1,5 ts kraftig rød konditorfarge
  • 2 ss melk

Smørkrem:

  • 200 g smør
  • 200 g kremost naturell
  • 500 g melis
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron

Pynt:

  • 100 g bringebær
  • 100 g jordbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kakebunnen kan med fordel dynkes med melk eller eplejuice når den er delt i to. Da blir kaken enda saftigere!

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Siril Paulsrud

    Hei, jeg tenkte å bake denne kaken som 17.mai-kake, men kakeforma mi er 24/25cm i diameter. Hvis jeg har hele røra samtidig i denne forma, hvor høy tror du/dere da at kaken blir?

    • Cecilie Maske

      Hei, Siril! Kaken blir nok ikke like høy som den på bildet, men absolutt høy og flott nok til at du får delt den og fylt den. Lykke til og god 17.mai-feiring! Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Pernille Skogvoll

    Hei! Lurte på om det var mulig å lage denne kaken uten egg? Skal lage den til noen som har bursdag i morgen, men de tåler ikke egg. Hva kan jeg bruke eventuelt istedet for egg?

    • Cecilie Maske

      Hei, Pernille! Dessverre har vi ikke en oppskrift på red velvet uten egg. Det finnes ulike typer eggerstatning, men vi har ikke testet ut å bake kaken med dette. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 11.03.2025 20:16:51 handleliste stengt